Maklumat mengenai kad kredit BCA: Okeforum

Mengetahui maklumat mengenai kad kredit BCA sangat penting untuk dipertimbangkan oleh pelanggan. Menggunakan kad sangat mudah untuk transaksi segera seperti sekarang kerana banyak tawaran menariknya. Perkhidmatan ini sengaja disediakan untuk keperluan pelanggan yang berbeza sehingga menjadi sasaran.

Sebagai sebuah bank besar di Indonesia, tentu saja, terdapat banyak pelanggan dari pelbagai kalangan dan bidang kerja. Ini adalah motivasi untuk menyediakan pelbagai pilihan perkhidmatan dengan syarat dan had yang berbeza. Sebelum membuat keputusan untuk menggunakan perkhidmatan ini , anda harus mengetahui lebih lanjut untuk membuat pilihan yang tepat.

Kumpulkan maklumat mengenai kad kredit BCA dengan seberapa terperinci yang mungkin untuk menentukan apa yang diperlukan mengikut tawaran dari Bank. Semak ciri-ciri setiap perkhidmatan dan cara membuat CC (Kad Kredit) menggunakan melalui dalam talian untuk menjimatkan lebih banyak masa. Semak juga pelbagai kelebihan yang mungkin kerana kemudian anda lebih yakin menggunakannya.

Contoh Jenis CC (Kad Kredit) yang Disediakan oleh Bank BCA

Tahukah anda, setiap jenis yang ditawarkan mempunyai had yang berbeza dan kadang-kadang faedahnya berbeza. Mula-mula memahami satu demi satu jenis, syarat, had, faedah penggunaan sepenuhnya untuk dipertimbangkan. Menggunakan kaedah itu, anda tidak akan membuat pilihan yang salah dan faedahnya dapat dirasakan secara optimum.

 1. Kad BCA-Everday

Maklumat mengenai jenis pertama kad kredit BCA menawarkan pelbagai ciri menarik, termasuk:

 1. Jumlah ansuran hanya 0.5% untuk pemegang kad
 2. Promosi Pulangan Tunai 5% untuk setiap pembelian bahan api, terutamanya yang tidak bersubsidi
 3. Promosi Pulangan Tunai 5% untuk setiap membeli-belah di Hypermarket dan sebagainya.
 4. Platinum Kad BCA

Kad jenis kedua ini memberi anda kemudahan auto-debit supaya proses pembayaran lebih mudah dan lebih selamat. Dapatkan yuran tahunan percuma dan yuran pentadbiran percuma dengan terma dan syarat khas. Berminat untuk mendapatkan jenis CC ini, anda boleh memohon selagi gaji sekurang-kurangnya Rp. 10,000,000,- / bulan.

 1. BCA-Mastercard Platinum

Bca Mastercard sebenarnya mempunyai tiga jenis, iaitu BCA Mastercard Platinum, BCA Mastercard Black dan BCA Mastercard Matahari. Pada pandangan pertama, BCA Mastercard Platinum menawarkan tawaran faedah sebanyak 1.25% untuk tempoh maksimum 9 bulan. Masih ada tawaran kadar faedah0.75% untuk tempoh ansuran sehingga 36 bulan.

 1. BCA-Mastercard Hitam

Sebelum menggunakan jenis CC ini, anda mesti memahami maklumat mengenai kad kredit BCA. Kami menyediakan perkhidmatan BCA Travel sangat sesuai untuk anda yang merupakan peminat percutian atau dalam urusan kerja. Pelanggan mendapat kemudahan perkhidmatan terbaik semasa mengendalikan pasport, dokusuntuk dokumen perjalanan danwaras hotel tanpa sebarang bayaran tambahan.

 1. BCA-Visa Platinum

Kad CC (Kad Kredit) ini sengaja disediakan untuk pelanggan dengan mobiliti yang tinggi, terutamanya pengguna mereka  setiap hari. Had transaksi disediakan dalam beratus-ratus juta dan masih terdapat banyak pelbagai tawaran serta reka bentuk khas yang berbeza. Menggunakan jenis ini, anda lebih tenang ketika menjalankan perniagaan tanpa perlu risau kehabisan had.

Faedah Menggunakan Kad Kredit BCA Bank

Mencari maklumat mengenai kad kredit BCA adalah sangat penting serta mengetahui faedah keseluruhan. Semua jenisnya menawarkan kelebihan yang menarik dan bermanfaat untuk pelanggan menggunakannya. Lihat faedah yang ditawarkan supaya anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan perkhidmatan ini dengan segera.

 1. Melancong ke luar negara lebih selesa

Kami sentiasa memberi perhatian kepada keselesaan pelanggan, terutamanya dalam perniagaan dan hanya percutian. Seperti menyediakan perkhidmatan untuk penggunaan CC (Kad Kredit) di luar negara dengan lebih bebas kerana kadar pertukaran yang lebih rendah. Anda juga boleh menggunakan kemudahan Perkhidmatan Perjalanan BCA, sangat bersedia untuk membantu dengan pelbagai perkara dari pasport, tiket tanpa sebarang kerumitan.

 1. Rangkaian yang sangat luas

Kami mempunyai rangkaian yang sangat luas dan ini sememangnya merupakan kelebihan dalam menyediakan transaksi yang mudah. Lebih daripada 1200 cawangan dan 65,000 peniaga boleh digunakan di seluruh Indonesia. Anda akan merasakan kemudahan perkhidmatan transaksi CC (Kad Kredit) kerana ia boleh digunakan di mana-mana sahaja dengan mudah dan cepat.

 1. Perkhidmatan insurans yang dijamin

Menurut maklumat mengenai kad kredit BCA , terdapat juga perkhidmatan insurans untuk pelanggan yang menggunakan perkhidmatan ini. Pemegang kad CC segera dijamin insurans kemalangan dengan nilai mengikut jenis kad. Produk insurans seperti perlindungan kemalangan serta kos rawatan semasa di hospital dengan beban kos yang sangat ringan.

 1. Pembayaran yang lebih percuma

Sistem pembayaran juga sangat pelbagai, menjadikan pelanggan lebih fleksibel. Anda boleh membuat pembayaran di m-BCA, ATM, klikBCA dan juga boleh auto-debit. Kerana pembayaran sangat bebas untuk membuat anda merasa tenang dan tidak takut setiap kali membuat transaksi menggunakan CC (Kad Kredit).

Cara Membuat Kad Kredit BCA Bank (CC) Melalui Dalam Talian

Maklumat mengenai kad kredit BCA , terutamanya proses pendaftaran, baik secara peribadi dan dalam talian. Memilih proses pendaftaran secara langsung, sila luangkan masa untuk datang ke pejabat cawangan terdekat. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai banyak masa, anda boleh membuat permohonan dalam talian dengan mengikuti panduan di bawah.

 1. Lengkapkan syarat-syarat yang diperlukan

Setiap pelanggan yang ingin membuat mesti melengkapkan keperluan terlebih dahulu. Anda perlu mengetahui apa syaratnya dengan meminta perkhidmatan pelanggan atau sumber lain. Malah proses pembuatan dalam talian juga perlu melengkapkan keperluan yang telah ditetapkan seperti KTP, NPWP dan lain-lain.

 1. Isi borang permohonan dalam talian

Langkah seterusnya ialah mengisi borang permohonan secara dalam talian dengan mengisi e-borang di laman web rasmi. Hanya pergi ke laman web rasmi klikBCA dan cari eform untuk membuat kad kredit (CC). Isi data anda sepenuhnya, jangan lupa untuk menyemak supaya tidak ada ralat sedikit pun.

 1. Tunggu pengesahan daripada BCA

Sekiranya anda melihat di bahagian bawah borang terdapat tanda kelulusan untuk dihubungi oleh BCA. Jadi untuk proses seterusnya anda hanya perlu menunggu pengesahan semasa waktu bekerja. Ikuti sahaja proses ini kerana ia tidak akan mengambil masa yang lama dan tidak akan menjadi rumit jika anda benar-benar memenuhi keperluan mengikut peruntukan Bank.

Gunakan Perkhidmatan Pusat Panggilan Jika Anda Menghadapi Kesukaran Memohon Kad Kredit (CC)

Jumlah maklumat mengenai kad kredit BCA yang telah dikumpulkan kadang-kadang masih mengalami masalah dan mengalami kesukaran memprosesnya. Jika anda merasa sukar semasa menghantar, anda boleh menghubungi pusat panggilan BCA. Kami sangat menghargai kritikan, cadangan, komen, dan aduan daripada pelanggan untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan.

Anda boleh menghubungi melalui telefon, menghantar mesej melalui e-mel atau datang terus ke pejabat cawangan. Sekiranya anda mahu melalui telefon, anda boleh menghubungi (021) 235 88000 atau hubungi di Halo BCA 1500888. Kami juga menyediakan perkhidmatan melalui WA di nombor 081 115 00 998.

Jika anda ingin menghantar mesej melalui e-mel maka anda boleh pergi terus ke alamat halobca@bca.co.id. Kami juga mempunyai media sosial rasmi di twitter @HaloBCA yang sentiasa dikemas kini mengenai pelbagai maklumat. Apa sahaja kaedah yang digunakan, ia mesti dibalas dan dibantu sebaik mungkin dalam proses permohonan kad kredit supaya ia tidak mempunyai masalah.

CC (Kad Kredit) sering digunakan untuk menyokong keperluan kehidupan seharian dan dalam dunia perniagaan. BCA sebagai bank besar di Indonesia menawarkan perkhidmatan yang sangat menguntungkan dan menyediakan banyak kemudahan. Kembangkan maklumat mengenai kad kredit BCA sebelum memohon penggunaan maksimum.

Selengkapnya